Home Theater
Straattheater
Speellijst
Over Ennadien
Reacties  Workshops Contact
Nederlands    English

logo.jpgEn-Dali

De En-Dali een act geïnspireerd op het werk van Salvador Dali.


Het idee "Kunst is voor iedereen" kreeg drie jaar geleden gestalte toen Ennadien  het museum van Salvador Dali in Figueres bezocht. Dit werd de start van een drie jaar durend proces van uitdenken en bouwen aan een act die gaat over kunst en de ontwikkeling hiervan. Gedurende het proces kreeg ze een verzoek van Hogeschool Windesheim Zwolle om met een groep leerlingen van de afdeling industriële vormgeving samen te werken aan dit project.


Het werd uiteindelijk een internationale samenwerking tussen twee scholen, één uit Zwolle en de andere uit Mont de Marsan, Frankrijk, en Figurentheater Ennadien. In november 2015 is Figurentheater Ennadien naar Zuid-Frankrijk vertrokken, om samen met de leerlingen te werken aan het project.


Weer in Nederland heeft Ennadien met lasser Martijn Opzeeland van Zwaluwstaal, waar Ennadien vaker mee samenwerkt, de constructies verbeterd en verfijnd. Het resultaat van de samenwerking tussen Martijn en Ennadien mag er wezen: Prachtige bewegende olifanten met lange benen, handen die op en neer gaan, fragmenten uit schilderijen van Dali…  Je komt ogen tekort als je deze figuren op hun karren voorbij ziet trekken. De act is op 10 september 2016 in Soest in première gegaan.Klik hier om de flyer te downloaden.
Film

Click here to download the flyer.

Cliquez ici pour télécharger la brochure.

Klicken Sie hier um die Flyer zu downloaden.En-Dali En-Dali
endali1.jpg
endali6.jpg endali7.jpg En-Dali