Home Theater
Straattheater
Speellijst
Over Ennadien
Reacties  Workshops Contact
Nederlands    English

logo.jpgDe reis van de nachtegaal

Figurentheater Ennadien presenteert in opvolging van haar eerdere oorlogsproductie Over-Leven, opnieuw een bijzondere voorstelling.

De reis van de nachtegaal (10+ en familie) is geïnspireerd op het indrukwekkende boek ‘Die ene seconde’ van Karl Bruckner, in combinatie met het verhaal van ‘De Chinese Nachtegaal’ van Hans Christian Andersen. 


In tijden van oorlog draait alles om macht. De keizer wil macht hebben over de Nachtegaal. Net als in het sprookje van Hans Christian Andersen verstopt de Nachtegaal zich. De keizer is getergd, met dood en verderf tot gevolg. Het volk wordt onderworpen en gebombardeerd, zo speelt de keizer zijn machtsspelletje. Echter, de liefde van een meisje en de Nachtegaal kan dood en oorlog overwinnen.

Met deze wondermooie kinder- en familievoorstelling profileert Ennadien haar complete oeuvre. Een bijzonder, sprankelend acteertalent, een overrompelende creativiteit die tot in de kleinste details in de figuren en decors tot leven komt, en al even trefzekere muzikale accenten. De reis van de nachtegaal laat zien wat een figurentheater in alle tijden biedt: een meeslepend, humoristisch, hedendaags sprookje dat tot ieders verbeelding spreekt en waarin de werkelijkheid kunstig voor jong en oud wordt verpakt.

De pers over deze voorstelling: "Ennadien? Een juweel van een speelster..." (Figeuro, het vakblad van poppen- en figurentheater). "Oorlogsleed in kindvriendelijke verpakking. Het spel van licht, muziek, poppen en decor zijn kunstig." (De Volkskrant).


Hieronder de reactie van Luk de Bruyker, de regisseur, na afloop van de première:


Beste Ennadien,
Ik was amper 12 toen ik voor het eerst “De nachtegaal” speelde.
Nog te klein om de draadpoppen te bedienen mocht ik het fluitje van DE nachtegaal in de mond nemen… en later… de nachtegaal zelf…
en NU, véél later de verantwoordelijkheid om de mooie vogel een veilige vlucht te garanderen en een veilige landing.

Het o zo droevige verhaal… BEELDschoon in je handen.
Het was een voorrecht… laat hem vliegen… hopelijk vele landsgrenzen over… ook in droefheid steekt SCHOONheid.

Geniet en speel
Gent, oktober 2014

De reis van de nachtegaal
Reactie Luk de Bruyker

Klik op de projector voor een filmpje:
Kijken naar De reis van de nachtegaal